1- کوتاه و مختصر و مفید باشد:
نام یک شرکت باید کوتاه و مختصر باشد، به زبان ساده مخاطب نباید در زمان تلفظ اسم شرکت مجبور به نفس گرفتن باشد : )) در یک مطالعه جالب درباره نام های تجاری شرکت ها در بریتانیا میانگین تعداد حرف در نام های تجاری 22 حرف شناخته شد و مشخص شد نام تجاری نیمی از شرکت ها بین 17 تا 24 حرف است این در حای است که مشخصا شرکت های برنده بازار نام های بسیار کوتاه¬تری دارند.
2- تلفظ آن آسان باشد:
وقتی نام شرکت شما در تبلیغات تلوزیونی، رادیویی و یا در میان صحبت مردم به گوش مشتری بالقوه می رسد در صورت اثر بخشی، او اقدام به جست و جو برای پیدا کردن اطلاعات بیشتر در باره شما می افتد. اگر تلفظ نام تجاری شرکت سخت باشد سناریوی آزار دهنده ای برای مشتری اتفاق می افتد این است که او قادر به پیدا کردن سایت یا نظرات مرنبط با شما نخواهد بود.
3- رشد و گسترش را فراموش نکنید:
ممکن است استارت آپ در ابتدای مسیر خدمات محدودی داشته باشد، اما در نامگذاری باید فرآیند بلند مدت و گسترده تری را در نظر گرفت و بر این اساس نام جامع تری را در انتخاب کرد.
یکی از موضوعات مهم در انتخاب نام انتخاب نام دامنه متناسب با آن است. اگر دامنه مورد نظر شما در دسترس نیست می توانید از ترکیب یا شکل دیگری از نام تجاری استفاده کنید یا به فکر یک نام تجاری جدید باشید.
نام تجاری باید منحصر به فرد، به یاد موندنی و متمایز باشد پس به هیچ وجه از قواعد مرسوم بازار استفاده نکنید ( … گستران)
بعضی از اسامی روی کاغذ خیلی جالب به نظر می رسند، یک بار با صدای بلند اون رو بخونید و ببینید چطور به نظر می رسه.
نام های منتخب رو در گروه خودتون مطرح کنید و از اونها بخواهید به بهترین نام ها رای بدند.
نام های منتخب رو در شبکه های اجتماعی جست و جو کنید، قطعا استارت آپ شما برای برندینگ به پروفایل در شبکه های اجتماعی احتیاج خواهد داشت. قواعد مرتبط با انتخاب دامین در مورد لینک پروفایل هم صدق میکنه.
نام تجاری شما نباید فراموش شدنی باشد پس شما با استفاده از تکنیک هایی مثل انتخاب شعار تبلیغات خلاقانه و … سعی کنید گیرایی نام رو افزایش بدهید.
برای پروسه ثبت شرکت در هر کشور قوانینی وجود دارد قبل از انتخاب قطعی نام تجاری قوانین مربوط به نام های ممنوعه و لیست شرکت های ثبت شده را بررسی کنید.
این موارد جزو دارایی های نا ملموس شرکت شما محسوب می شوند، پس قبل از اینکه از این نام ها سو¬استفاده بشه اونهارو ثبت کنید.
اگر نام تجاری و حوزه کسب و کار ارتباط داشته باشند به یادآوری و گیرایی مطلب به طرز چشم گیری افزایش می یابد.
نشان تجاری از لحاظ طراحی و رنگ باید با نوع فعالیت و نام تجاری شما هماهنگ باشه پس در زمان انتخاب نام به طراحی لوگو هم فکر کنید.
همکاران شما، منتور ها، افراد باتجربه صنعت و افراد اکوسیستم شتابدهی شما میتونن کمک زیادی به شما بکنند. وقتی شما درگیر کار عمیف روی یک پروژه هستید یک نظرات یک ذهن باز و یک نوع نگاه جدید غنیمت بسیار بزرگی محسوب میشه.
انتخاب نام پروسه بسیار مهمی هست اما مهمترین کار نیست، خیلی از شرکت های بدون انتخاب نام زیبا، مرتبط و بدون نقص هم تونستن موفق باشند و خیلی از شرکت ها بعد از مدتی از تکنیک هایی مثل زیر برند یا تغییر نام (به نظر من کار درستی نیست) استفاده کردند، پس وقت و انرژی زیادی توی این مرحله از دست ندید و نذارید این مرحله بقیه پروسه رشد شمارو تحت تاثیر قرار بده.